Regenesis-Touch

Regenesis-Touch is een zeer ontspannen manuele behandelvorm op een zeer diep niveau. De methode is bruikbaar op meerdere gebieden bij uiteenlopende gezondheidsproblemen. 

Zowel bij allopatische als alternatieve geneeswijzen kan Regenesis-Touch de behandeling ondersteunen en de effectiviteit ervan bevorderen.

Middels het 'uitlijnen' van wiggebeen, schedelrand, ruggenwervel en bekken, door zachte aanraking, zoekt het lichaam zelf de natuurlijke en ontspannen staat waardoor dwangstanden en verkrampingen worden losgelaten.
Gedurende het Regenesis-Touch proces dient de behandelaar als katalysator om de energie over te brengen en verschaft de 'vonk' die, net als een startkabel tussen auto's, een tekort aan energie in het circuit oplaadt.

Regenesis-Touch heeft het vermogen om lichaam en geest te stimuleren het genezingsproces te volgen. Het lichaam aanvaardt slechts de correctie die nodig is om zijn eigen volmaakte balans te scheppen.

Enkele voorbeelden van de vele toepassingsgebieden van Regenesis-Touch zijn:

1. algemene gezondheidsproblemen
2. hart en bloedsomloop problemen
3. verstoringen van het immuunsysteem
4. rug-, nek-, schouderproblemen
5. hoofdpijn, migraine
6. mentale en emotionele problemen
7. blessures, breuken, verwondingen 
8. aanpassingen aan het beendergestel
9. oog- en ooraandoeningen
10. ziekten van de organen en klieren
11. lymfe-systeem verstoringen

 

Stoelmassage

De signalen van ons lichaam zijn een waarschuwing dat we over een grens gaan, of dat ons immuunsysteem (te) hard moet werken. Men is vaak het talent kwijtgeraakt om deze signalen te herkennen, omdat we 'teveel in ons hoofd zitten' in plaats van 'in ons lichaam'. We vertrouwen meer op ons intellect dan op ons gevoel. Massage is een goede manier om de signalen weer bewust te ervaren, maar bovenal om alle spanningen los te laten.

Deze drukpuntmassage (acupressuur) is ontworpen voor op de werkvloer en wordt gegeven op een ergonomische stoel over de kleding heen.

De massage duurt 15 tot 20 minuten en bevordert de bloed- en lymfecirculatie. Dit betekent dus dat er meer zuurstof en voedingsstoffen worden getransporteerd naar alle lichaamsdelen en cellen en dat de losgemasseerde afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Volledige ontspanning, beter concentratievermogen en een groter lichaamsbewustzijn zijn het gevolg!

Voor bedrijven kan het interessant zijn om de stoelmassage op de werkvloer te introduceren.

Veel verzuim (fysiek en mentaal!) wordt veroorzaakt door stress, o.a. door te weinig rust- en ontspanningsmomenten in te plannen.

Door de massage wordt men zich bewust van de lichaamshouding tijdens het werk en daarbuiten, en is meestal door de juiste aanwijzingen en moeite een goede correctie aan te brengen. Met relatief weinig inspanning bereikt men een groot resultaat!

Veel bedrijven hebben al kennis gemaakt met de stoelmassage, op regelmatige- of ludieke basis. Bijvoorbeeld als een kadootje na een drukke periode, op beurzen/festivals of op een bedrijfsfeest.

Ook is het mogelijk om de massage te boeken bij een feestje (ook minimaal 8 massages) of vergadering/bijeenkomst in de schaapskooi op onze boerderij.

Individueel geef ik de massage ook in mijn praktijk voor iedereen die het lastig vindt om te ontspannen. Doordat men de kleding aanhoudt, is de massage laagdrempelig.

Bij pijnklachten is het in combinatie met een triggerpoint-behandeling een goede keuze.

Triggerpoint

Veel fysieke pijnklachten worden veroorzaakt door ophoping van afvalstoffen in de spieren. Dit komt door diverse vormen van overbelasting. Deze ophopingen heten triggerpoints en een kenmerk hiervan is dat de oorzaak van de pijn niet perse op dezelfde plaats te vinden is als waar het pijn doet.Door middel van een zelfmassagetechniek kan men op de juiste plaatsen, zo vaak mogelijk, de afvalstoffen zelf leren wegmasseren, waardoor de spieren weer in de oorspronkelijke, ontspannen staat kunnen terugkeren en de pijn verdwijnt.


 

 

inSpin websites