behandeling

De behandeling in de praktijk (zie filmpje op de site)

Met een meetpen worden ca. 120 acupunctuurpunten gemeten op vingers en tenen. Zo wordt nagegaan welke organen en systemen van het lichaam verstoord zijn.

De behandeling die daarop volgt, bestaat uit het vasthouden van twee glasstaven en/of het plaatsen van de blote voeten op twee glazen platen. Deze glaselementen zijn verbonden met de Chiren (zie foto) die trillingen doorgeeft.
Via een biofeedback systeem wordt een trilling ingezet die tegengesteld is aan die van het verstoorde orgaan. Dit versterkt de juiste lichaamseigen frequenties en heft de verstoring op.
Tot slot worden de acupunctuurpunten op handen en voeten opnieuw gemeten om te controleren of de eerder gemeten verstoringen werkelijk opgeheven zijn en het lichaam de balans heeft teruggepakt. Het is dus direct meetbaar of de behandeling aanslaat. Bij aanhoudende verstoringen wordt de behandeling herhaald.

De eerste behandelsessie duurt ongeveer 1,5-2  uur. Volgende behandelingen ca. 1-1,5 uur. De behandeling is volkomen pijnloos en veilig en er worden geen medicijnen voorgeschreven.

Hoeveel behandelingen?

Het aantal sessies is afhankelijk van diverse factoren:                                                                             

  •          de persoonlijke conditie
  •          de specifieke klachten
  •          de duur van de klachten
  •          het medicijngebruik

Na 3 behandelingen is er vaak al enig resultaat, maar er zijn gemiddeld 6 behandelingen nodig om de klachten te doen verdwijnenop. Tussen de behandelingen dient minimaal 5 dagen en maximaal 7 dagen rust te zitten. Zodra een versterkte basis is opgebouwd, werken we, in overleg en indien nodig, een vervolgbehandelplan uit. Dan mag er tussen de behandelingen een ruimere rusttijd zitten. 

 

inSpin websites